Onkruid in bestrating

Onkruid in bestrating

Onkruid in bestrating behoort tot de nummer 1 ergernis van de meeste tuinliefhebbers. Naast een vervelend gezicht is onkruid in bestrating ook vervelend en zeer lastig te verwijderen. Maar hoe krijg je nou onkruid in de bestrating? Als we dat weten dan zijn de oplossingen eenvoudig.

Hoe komt onkruid in bestrating?

In vrijwel bijna alle gevallen komen onkruiden van bovenaf. In veel gevallen worden kleine zaden meegevoerd door de wind en landen in luwe stukjes van de tuin. In andere gevallen worden deze in uitwerpselen van vogels verspreidt. Deze onkruiden die in de tuin belanden ontkiemen erg snel en zullen vaak al in enkele dagen enorm in volume zijn toegenomen. Natuurlijk zijn er ook onkruiden die zich middels een uitgestrekt wortelnetwerk overal en nergens opsteken. Dit zijn de onkruiden (wortel onkruiden) die van onderaf komen. Tegen onkruiden van onderaf zijn verschillende manieren om te voorkomen dat deze zicht voordoen. Het aanbrengen van wortel doek is waarschijnlijk de meest bekende.  Van onkruiden van bovenaf kunnen we weinig doen. Dit is een volkomen natuurlijk proces en zal zich ieder jaar opnieuw voordoen.

Onkruid in bestrating verwijderen

Nu we weten waar het onkruid vandaan komt is het ook prettig om te weten hoe we het onkruid het beste kunnen verwijderen. Onkruid in bestrijding verwijderen is lastig. Natuurlijk zijn er wel een aantal handige hulpmiddelen om het proces te versnellen.bayer

De meest voorkomende manier van onkruid uit bestrating verwijderen is met behulp van bestrijdingsmiddelen. Niet direct resultaat maar het hoogste resultaat met de minste inspanning.Daarnaast zijn er ook verschillende mechanische manieren om onkruid in bestrating te verwijderen. Enkele voorbeelden hiervan zijn; borstelen, stomen, schoffelen, steken en krabben. Hiervan is de arbeidsintensiviteit zeer hoog. Het effect is direct zichtbaar en in veel gevallen is het onkruid in zijn geheel verwijderd.

Voor grote percelen op oppervlakte bestrating is verwijderen van onkruid een hele opgave. De balans vinden tussen financiele aantrekkelijkheid en milieutechnische aspecten is al meerdere jaren een zware afweging. Voor de meeste grotere projecten worden mechanische apparaten ingezet. Denk hierbij aan de inzet van mechanische producten zoals een trimmer/bosmaaier, heet water bestrijding (stomen),  branden (het onkruid verbanden) of te borstelen met een borstelmachine.

Beste methoden om onkruid te verwijderen:

Wat dus voor u de beste manier is om onkruid in bestrating te verwijderen is een afweging op basis van een aantal aspecten. Intensiteit of eenvoud, biologisch of chemisch, het zijn allemaal afwegingen die u zelf kunt maken. Wanneer u kiest voor een aanpak met bestrijdingsmiddelen wees er dan van op de hoogte welke onkruiden u wenst aan te pakken en leef ten alle tijden de voorschriften na!Een mechanische manier om onkruid in bestrating te verwijderen kan wellicht voor u ook een goede manier zijn. Bekijk ik onze webshop onze aanbiedingen. Hierin staan ook hele goede combinaties van beide.

Wanneer onkruid in bestrating verwijderen?

Wees onkruid de baas is het motto dat wij u meegeven. Begin al vroeg met het aanpakken van de onkruiden. Onkruiden beginnen al te groeien als het 7-8 graden is. U kunt het beste in februari/maart starten met het bestrijden van onkruid op uw paden en terrassen. Uiteraard na de vorstperiode starten wanneer het voorjaar net begint. Het bestrijden kunt u het beste herhalen om de 3 maanden. Hiermee blijft u verzekerd van een schoon en onkruid vrij terras.  U kunt genieten van een mooie tuin met schone terrassen en paden zonder onkruid. Het bestrijden van onkruiden in de borders kunt u iets later opstarten. Zodra het voorjaar is begonnen kunt u (waar nodig) starten met de bestrijding van onkruid

Bewaren

Bewaren

Bewaren