Onkruid bestrijden in de tuin wordt maatschappelijk steeds minder geaccepteerd. Milieuvervuiling door het vervuilen van het oppervlakte water is een gevolg bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen tijdens het bestrijden van onkruid. Tot enkele jaren geleden  werd er preventief gespoten tegen de groei van onkruiden. Met name door gemeente is er in het verleden veel gespoten om het straatbeeld schoon om aan een schoon straatbeeld te voldoen. Onkruid bestrijden in de tuin werd ook veel met bestrijdingsmiddelen gedaan. Door strenge wetgeving op het gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn er veel producten niet meer toegelaten op de Nederlandse markt.

De producten die tegenwoordig in de schappen van tuincentra staan om onkruid te bestrijden zijn een heel stuk vriendelijker dan vroeger. De hoeveelheid werkzame stof is gereduceerd en er zijn allerlei toevoegingen in aangebracht waardoor de afgifte in van de stof gereduceerd wordt. Onkruid bestrijden kan dus nog gewoon plaats vinden met de juiste middelen.

In de webshop vindt u een compleet overzicht van alle bestrijdingsmiddelen die op de Nederlandse markt zijn toegelaten om onkruid te bestrijden. Direct naar de webshop.

Hoe onkruid bestrijden

Onkruid bestrijden met onkruidbestrijdingsmiddelen kan zolang u zicht houdt aan de veiligheidsvoorschriften. Raadzaam is om op voorhand te weten welke onkruiden u wilt verwijderen. Kijk voor het bepalen van het onkruidsoort en welke bestrijdingsmiddelen u nodig heeft eerst even in de tabel onder aan de pagina. Zo dat u geen verkeerde middelen aanschaft. Er zijn specifieke soorten die een andere aanpak nodig hebben. Algemene bestrijdingsmiddelen zullen hierbij niet volstaan.

Onkruid bestrijden met algemene specifieke middelen:

Er zijn dus onkruiden die zich niet zo gemakkelijk laten wegpesten. Hiervoor is een speciale of andere aanpak noodzakelijk. Een paar van de meest voorkomende hardnekkige onkruiden met een speciale aanpak staan hieronder vermeld.

Zevenblad verwijderen
Heermoes verwijderen

Onkruid bestrijden is gezien de strenge toelatingseisen van bestrijdingsmiddelen iets ingewikkelder geworden. U dient op de hoogte te zijn van de onkruiden die u weg wilt hebben. Heeft u geen idee hoe u hier mee om moet gaan en zou u een advies op maat willen ontvangen? Mail dan een foto van uw onkruiden naar [email protected] of neem contact op met een van onze medewerkers.

Wilt u een afspraak maken voor het laten verwijderen van hardnekkige onkruiden? Bel dan met onze medewerkers voor het maken van een vrijblijvend bezoek.

 

Onkruiden

ZAADONKRUIDENafbeeldingWORTELONKRUIDENafbeelding
Harig knopkruid harig knopkruidHeermoes
VogelmuurHaagwinde
StraatgrasKweek
Melkdistel Zevenblad
MelganzevoetAkkerdistel
SpiesmeldeBrandnetel
paardenbloem
Ridderzuring
Biggenkruid