Onkruid verdelgen is de term die van oudsher gebruikt wordt wanneer men spreekt over het verdelgen van onkruiden in een gebied of perceel. Ook in de tuin werden vaak middeltjes gebruikt om van onkruid af te komen. Gelukkig is onkruid verdelgen niet verboden maar zijn er wel strenge regels ten aanzien van het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Onkruid verdelgen in de tuin

Onkruid verdelgen

Onkruid verdelgen

Onkruid verdelgen kun je om een aantal manieren doen door te wieden en dit regelmatig te herhalen of door regelmatig te schoffelen en het los gekomen onkruid weg te harken en af te voeren. Onkruid verdelgen voor een langere termijn is toch het makkelijkst met onkruid-bestrijdingsmiddel. Het werkt snel, makkelijk en u heeft het langste profijt van het onkruid verdelgen. Onkruid verdelger in de tuin is het aanbrengen van een chemisch middel dat de groei van het onkruid beïnvloed met dood als gevolg. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar, vaak voor verschillende onkruidsoorten. Let dus op met welke middelen u gaat werken.

Onkruid verdelgen niet selectief.

Wanneer u met een chemisch bestrijdingsmiddel aan de slag gaat in de tuin moet u er van bewust zijn dat er veel middelen niet selectief werkzaam zijn. Dit wil zeggen dat wanneer u tijdens het bestrijden druppelt op uw gazon, ook hier bruine plekken zullen ontstaan.Het is al vaak voorgekomen dat er schade door het toedienen van chemische bestrijdings-middelen ontstaat. Wees er van bewust tijdens het bestrijden van onkruid.