Waarom groeit er na een paar weken weer onkruid?

Antw: Alleen onkruid met diepe wortelstokken kan weer terugkomen. Dit gebeurt alleen als er te weinig Roundup in het volledige plantsysteem is doorgedrongen. In dat geval is het nodig de behandeling te herhalen.

Roundup lijkt vrij duur. Waarom is dat?

Antw: Hoewel Roundup op het eerste gezicht iets duurder lijkt dan een aantal van onze concurrenten, krijgt u in werkelijkheid uitstekende waar voor uw geld. Dat komt omdat Roundup uw onkruidprobleem bijna altijd in één keer verhelpt, terwijl veel andere onkruidverdelgers alleen de bladeren doden en u de behandeling steeds weer moet herhalen. Met Roundup profiteert u bij veel van onze producten van extra’s. Bij producten als onze nieuwe 1 liter gebruiksklare onkruidverdelger, profiteert u bijvoorbeeld van ingenieuze functies zoals een vingerbeveiliging en een kindveilige sproeikop.

Wanneer kan ik opnieuw planten/zaaien na een behandeling?

Antw: Roundup werkt alleen in planten en niet via de grond. Dat betekent dat u in principe kunt planten of zaaien zodra Roundup is opgedroogd. We raden wel aan om het behandelde onkruid 7 dagen met rust laten, om Roundup tot diep in de wortels te kunnen laten doordringen.

Waarom lijkt het of mijn onkruid nog steeds groeit, zelfs na twee weken?

Antw: Dit heeft te maken met de manier waarop Roundup werkt. Misschien ziet het onkruid er aan de buitenkant nog gezond uit, maar u kunt er zeker van zijn dat de plant aan de binnenkant bezig is dood te gaan. De systemische werking van Roundup zorgt ervoor dat de onkruidverdelger door de plant wordt getransporteerd om de wortels te doden. Binnen twee weken beginnen de punten van de bladeren gewoonlijk te verleppen en te verdorren. Maar bij hardnekkiger onkruid en afhankelijk van de tijd van het jaar, kan dit proces 4 weken duren.

Waarom heeft Roundup mijn gazon vernield?

Antw: Omdat Roundup efficiënt werkt tegen alle planten, wordt ook behandeld gras gedood. Daarom opletten en enkel toepassen op te bestrijden planten. Roundup is ook zeer effectief om een slechte gazon te vernietigen.

Wordt hardnekkig onkruid, zoals klimop en heermoes, ook verdelgd?

Antw: Omdat de bladeren van deze onkruiden moeilijk doordringbaar zijn, moet u een behandelingsschema volgen, waarbij u het onkruid in de loop van 2 of 3 jaar een aantal keer op gezette tijden behandelt.

Veel gestelde vragen over Ultima:

Ik heb onkruid in het gazon. Kan ik Ultima ook in het gazon gebruiken?

Ultima is een aselectief middel. Dit betekent dat het geen onderscheid maakt tussen de verschillende groene bladeren en grassen. Hierdoor kunt u Ultima niet goed toepassen in uw gazon. Uw gras zal namelijk ook bestreden worden.

Ik heb Ultima toegepast op gras tussen mijn tegels. Ik heb het idee dat het niet goed werk. Klopt dit?

Ultima kan prima ongewenste grassen in uw tuin en op uw oprit bestrijden. Binnen 3 uur ziet u resultaat. Het is hierbij echter wel zeer belangrijk het gras goed te bespuiten. Doordat gras in een rolletje groeit (van binnen uit), komt er vaak geen Ultima in het midden terecht. Hierdoor kan de grasspriet tijdelijk doorgroeien. Het centrum is immers nog intact. Mocht dit het geval zijn, kunt u simpelweg het gras nogmaals bespuiten.  Bij ouder gras is de kans hierop groter. Jong gras zal in één behandeling verdwijnen.

Ik heb Ultima toegepast, maar ik heb last van hergroei. Hoe kan dit?

Ultima tegen onkruid en mos en Ultima tegen zevenblad zorgen er beide voor dat u binnen 3 uur zichtbaar resultaat ziet. De kiemremmer in Ultima zorgt ervoor dat de wortels niet kunnen uitlopen, dit betekent dat het onkruid niet terug kan komen. Bepaalde onkruiden, zoals zevenblad en heermoes, hebben echter zo’n uitgebreid wortelstelsel, dat er nog nieuwe uitlopers vanuit de grond groeien. Daarom is het bij deze onkruiden belangrijk om de behandeling met Ultima tegen zevenblad na enige tijd te herhalen. Zodoende zorgt u ervoor dat het onkruid tot in de laatste puntjes bestreden wordt.

Staat uw vraag hier niet tussen? mail of bel de klantenservice van Onkruid.net.