Zevenblad is misschien voor veel tuinliefhebbers de meest vervelende onkruidsoort die er bestaat. Zevenblad bestrijden is dan ook noodzakelijk wanneer men dit onkruid wil stoppen in zijn ruige groei. Zevenblad, ook wel bekend onder de naam Hanenpoten, is een eetbare (on)kruid die prima in de sla verwerkt kan worden. Ook als gekookte groenten kan deze (on)kruid soort prima op tafel staan. Maar door zijn weelderige groei op ongewenste plekken en het zeer uitgebreide wortelstelsel is zevenblad zeer gehaat.

Hoe zevenblad bestrijden

Het bestrijden van zevenblad is een bijna onmogelijke opgave. Ieder restje van de wortel dat achterblijft in de grond, loopt vrolijk weer uit en groeit en bloeit alsof er nooit iets is gebeurd. Bewezen is dat wanneer u consequent het loof van het zevenblad blijftZevenblad bestrijden verwijderen het wortelstelsel langzaam verzwakt en uiteindelijk niet meer zal opkomen. Dit is echter een langdurig en arbeidsintensief proces wat in veel gevallen gewonnen wordt door het zevenblad. Zevenblad bestrijden gebeurt dan ook in de meeste gevallen met chemische bestrijdingsmiddelen.

Zevenblad bestrijden met bestrijdingsmiddelen

Wanneer u aan de slag wilt gaan om zevenblad te bestrijden dan is de snelste en meest efficiente manier van bestrijden met bestrijdingsmiddelen. Let hierbij op want niet alle bestrijdingsmiddelen zijn werkzaam tegen zevenblad.

Om er zeker van te zijn dat het zevenblad compleet adviseren zij dient u de bestrijding met de volgende middelen uit te voeren.

Ultima tegen Zevenblad  VAN ECOSTYLE

Iedereen wil graag snel en effectief van het onkruid af zijn; zonder al te veel werk. Met het nieuwe assortiment onkruidbestrijders onder de naam Ultima wordt niet alleen het onkruid bovengronds aangepakt maar ook de wortel. Juist de aanpak van de wortels bij lastige en hardnekkige onkruiden als zevenblad en paardenbloem is essentieel om hergroei te voorkomen. Binnen 3 uur is de werking van Ultima al zichtbaar!

De nieuwe Ultima is breed inzetbaar in de tuin. Omdat Ultima biologisch afbreekbaar is gelden er geen beperkingen voor het gebruik op het terras of op bestratingen.

Bewaren